Tekemistä, näkemistä, kokemista!

Kievarista ja sen läheisyydestä löytyy jokaiselle jotakin…

Monipuolisesta aktiviteettivalikoimastamme ja läheisestä luonnosta löydät päivääsi rikastuttavia elämyksiä ja kokemusta!
Joskus kannattaa myös lähteä merta edemmäksi kalaan. Laajenna kokemuksiasi lähistöllä vaikkapa husky-safarilla, melontaretkellä tai seikkailupuistossa, joista kerromme lisää myöhemmin tällä sivulla.

Talven aktiviteetteja (ennakkovaraukset):

 • Poni Patikkaretki 35€ sis. kiltin Aleksi-ponin kävelyretkelle patikointikaveriksi talvisille metsäpoluille max 2h sekä läheisen näköalalaavun tai nuotiopaikan käytön. Lisähinta eväistä satulalaukkuun +13€/hlö (sis.halsterileipiä, makkaran paistoa, kahvia/teetä/mehua kastettavan kera). Mukaan voi pakata myös omat eväät. (tulossa valokoimaan myös aasi-ja vuohipatikkaretket).
 • Koko perheen Päivä Maatilalla -ohjelma 2 henk: 67,50€. Lisähenkilöt +10€/hlö.
  sis. tilan eläinten ruokkimista, hoitoa ja rapsuttelua. Talutusratsastusta ja hevosajelukierros. Ohjelmakesto 1,5h.
 • Lumikenkäilyretki satumaiseen metsään, ja makkaranpaistoa laavulla nuotion lämmössä 25€ /aikuinen, 15,00€/lapsi, ohjelmakesto on n.1,5h. Hinta sis. oppaan lumikengät aikuisille ja lapsille. –Säävaraus. (Lumikenkävuokra omatoimiseen retkeilyyn 15€ / 3h –sis. kartan ja opastuksen.)
 • Maalaisromanttinen rekiretki laavulle nauttimaan makkaraa, halsterileipiä ja nauttimaan aidot pikipannukaffet / teet kastettavan kera upeassa maalaismaisemassa. Hinta 45€/aikuinen, 20,00€/lapsi, kesto n.1,5h-2h. Retki toteutetaan yksityisretkenä. Mukaan voi ottaa myös ratsuja, kysy lisää!
 • Rekiajelukierros leppoisasti fällyillä istuskellen. Hinta 18€ /aikuinen, 10€/lapsi. Ajelun kesto n.20min. (40min kierros 28€ / 18€). Miniveloitus 2 aikuisen mukaan. Ajelu toteutetaan yksityisohjelmana.
 • Hiihtoratsastusta alk.20€ /20min per hlö. Sis. kaikille soveltuvan hauskan ohjelman ratsun vetäessä perässä minisuksilla / pulkalla perässään. –Säävaraus.
 • Maastoratsastustunti 50€ / hlö ( 1 henk.), 45€ /hlö (2-3 henk.), 40€ /hlö (4-5 henk). Taso toiveen mukaan: ensikertalainen/aloittelija, keskitaso, kokeneet.
 • Lasten hevosteluhetki 20min 20€/lapsi, 30min 30€/lapsi, 40min 38€/lapsi sis.ponin hoitoa ja harjailua sekä talutusratsastusta. kesto n.20min.

Kesän aktiviteetteja (ennakkovaraukset):

 • FatBike vuokrat: 37€. Käyttöaika max 3h. Sis. huolletun pyörän, kypärän sekä opastuksen reiteille.
 • Poni Patikkaretki 35€ sis. kiltin Aleksi -ponin patikointikaveriksi max 2h. Lisähinta eväistä +13€/hlö (sis.halsterileipiä, makkaran paistoa, kahvia/teetä/mehua kastettavan kera). Mukaan voi pakata myös omat eväät.
 • Lasten hevosteluhetki 20min 20€/lapsi, 30min 30€/lapsi, 40min 38€/lapsi sis.ponin hoitoa ja harjailua sekä talutusratsastusta. kesto n.20min.
 • Aloittelijoiden / ensikertalaisten Metsäretki ratsain laavulle, hinnat alk. 65€ (sis. laavueväät)
 • Koko perheen Päivä Maatilalla -ohjelma 2 henk: 67,50€. Lisähenkilöt +10€/hlö.
  sis. tilan eläinten ruokkimista, hoitoa ja rapsuttelua. Talutusratsastusta ja hevosajelukierros. Ohjelmakesto 1,5h.
 • Maalaisromanttinen hevoskärryretki laavulle nauttimaan makkaraa,halsterileipiä ja nauttimaan aidot pikipannukaffet / teet kastettavan kera upeassa maalaismaisemassa. Hinta 45€/aikuinen, 20,00€/lapsi, kesto n.1,5h-2h. Retki toteutetaan yksityisretkenä.
 • Sauvakävelyretket (kaikki tasot); leppoisia evästauollisia* retkiä alk.25€ tai sporttisempia Nordic Walking tunteja alk.15€/hlö, tasot helppo-vaikea, kysy lisää!) Hinnat sis. kävelysauvat ja laavueväät*.
 • Melontaretki luonnonkauniilla Jyllinjoella:
  1. Omatoiminen 50€/kanootti sis. 2 hengen kanootin, alkuopastuksen reitille ja pelastusliivit
  2. Ohjattu 40€ / hlö kesto 1,5h sis. opastetun melontaretken 2 hengen kanootissa ja elämyskärrykuljetuksen alajuoksulta takaisin Korsukylään.

Vaativuustaso: helppo. Soveltuu ensikertalaisille ja aloittelijoille, sekä yli 7 –vuotiaille lapsille aikuisen seurassa.

Vapaasti käytössä muun muassa:

 • Ravintolan ollessa avoinna, takkahuoneesta löytyy televisio netflixin ja youtuben kera höystettynä. Lapsille leluja ja kirjoja. Kysy myös lautapelejä.
 • Langaton verkkoyhteys (Wi-Fi).
 • Upealla näköalalla varustettu nuotiopaikka ja grillikatos hiiligrillin kera. Polttopuut nuotioon sekä muut grillausvälineet saat meiltä.
 • Pihapiiristä löytyy pieni kesäkeittiö, sekä pihapelit, kävelysauvoja, lepotuolit ja retkituolit lainaksi. 
 • Bokserineiti Emma lähtee mielellään kaveriksi kävely- ja juoksulenkille tai muuten vain pihatouhuihin mukaan. Kysy Emmaa talon väeltä!
 • Potkukelkat
 • Erilaiset pulkat, liukurit, stigat

Pihapiirin vieressä sijaitsevassa Puuhametsässä kiertää tunnelmallinen polku, jonka varrelta löytyy mm. kaksi riippumattoaluetta lekotteluun, parikeinu, mietiskelypenkki, kiipeilyalue, haaveilukivi, metsäfitness, linnunpönttöpuisto, käpylehmäpöytä jne..

Lähistön metsässä kiertää opastettu hyvinvointipolku, jonne saa kartan mukaansa veloituksetta. Vierestämme löydät myös hienot lenkkimaastot, marja- ja sienimetsät, laavuja omatoimiseen retkeilyyn jne!

Pihapiiristä löytyy lasten leikkipaikka, joka on varustettu 2 x trampoliinillä, pihapeleillä, hiekkalaatikolla leluineen, keinuilla ja liukumäellä. 

Tilan eläimet

Eläimiä tilalla riittää katseltavaksi ja rapsuteltavaksi ihan ympäri vuoden!

Siitä pitävät huolta tilan 4 kissaa, 21 hevosta, vuohet, lampaat, minipossu Nasu, Esa-aasi, kukot, bokserineiti Emma, kanat ja puput. Kissat liikuskelevat rapsuttajia etsiskellen pitkin pihoja, ja hevosia saa käydä vapaasti ihastelemassa hevostallin alueella. Kesäaikaan pihapiirissä majailevat pupujussit, lampaat, vuohet. Kukot ja kanat tepsuttelevat vapaana pihamaalla. Läheisillä laitumilla laiduntavat lehmät vasikoineen.
Talvella löydät eläimet sisältä hevostallin uumenista.

Pyöräilyaktiviteetit

Kievaria ympäröi huikeat pyöräilyreitit! Maastopyöräilyyn sopivia reittejä on useampia ja lähimaastoissa ajetaan maastopyöräilykisojakin vuosittain.

Voit siis käydä joko leppoisalla maisemakierroksella maalaismaisemissa, tai sporttisemmilla, pidemmillä maastoreiteillä. Hämeenkankaan kauniissa maastoissa vietetyn aktiiviminiloman kruunaa Kievarin saunat ja hemmotteluhoidot!
Tutustu paikalliseen 120km mittaiseen Kyrön reittiin, jonka varrelta löydät niin nähtävyydet, ruokapaikat ja yöpymispaikat. Reittiä voit kiertää niin pyöräillen, kuin autoillenkin! Tutustu: Kyrön reitti sekä Aureen reitti.

Pyöristä ja pyörien huollosta vastaa yhteistyökumppanimme ja kalustoa onkin laajasti aina kilpapyöriin asti! VUOKRAHINNASTO:

 • FatBike: 37€ / 3h. 48€/päivä, Sis. huolletun pyörän, kypärän sekä opastuksen reiteille.

Tiesitkös, että alueelta löydät upeita kansallispuistoja, uimarantoja, Geoparkin, Suomen parhaat hiihtoreitit ja hiihtotunnelin kaikentasoisille sivakoijille. 

Hiihtämään hiihtoputkeen tai luonnonladuille.
Tutustu reittivalikoimaan ja latukarttoihin TÄÄLLÄ .

GEOPARK Lauhanvuori – Hämeenkangas.
Tutustu TÄÄLLÄ. 

Kansallispuistot lähellä:
Seitsemisen kansallispuisto
Kauhaneva-Pohjankankaan kansallispuisto

Muita tutustumisen arvoisia kohteita lähellä meitä:

Visit Ikaalinen -sivusto

Täältä löydät kaiken kattavasti Ikaalisten nähtävyydet, ruokapaikat ja tapahtumat!
Kesälle 2021 luvassa mm. tarjontarikas Rahkolan kesä, Kylämarkkinat, kesäteatteria,  sekä tunnettu Sata-Häme Soi -festivaali.

Mielahden uimaranta

Keskellä upeita Hämeenkankaita.

Kuuselan lintutila

Kuuselan tilalla kasvatetaan ankkoja,viiriäsiä ja kalkkunoita. Ankan ja viiriäisen munia myynnissä ympäri vuoden!

Husky safarit

Safaritarjontaa perheille tai seurueille max 10 henkeä.

Majan luomutila

Majan luomutilalla Ikaalisten Luomajärvellä kasvatetaan Limousin-rotuista lihakarjaa. Myymme luomunaudanlihaa tilalta suoraan kuluttajille. Suoramyynti ja luonnonmukainen elämä ovat meille sydämenasioita! 
Tutustu, ja tilaa kotiin viemiset valmiiksi.

Seikkailupuisto Jämi maat

Megaliuku, ratoja, Seikkailu Maa

Golf:

Kaunis maalaiskenttä, upeat maisemat!
Lisäksi TalviGolf: https://www.talvigolf.fi/

Korsuretkien upeat melontaretket :

Lämmin kesäpäivä järvellä  tai sopivan kirpeä pakkanen joella – melonta onnistuu lähes ympäri vuoden! ovat malliltaan vakaita ja reitti turvallinen, joten melonta sopii hyvin myös aloittelijoille, mutta kokeneempikin meloja saa varmasti uuden elämyksen! 

 Jämi:

Luontoliikuntakeskus Hämeenkankailla. Reittejä, karttoja, tietoa..

Vieraskirjan otteita:

”Neljän päivän hevosvaellusloma alkaa olla lopuillaan. Ihanat hevoset, maittava ruoka, ystävällinen isäntäväki, upea miljöö ja viihtyisä ilmapiiri ylitti kaikki odotukset. Tänne tullaan uudelleenkin. Kiitos paljon”

Galleria