Hevoset ja retket

Ratsastusretket, Ratsastuslomat & Ratsastustunnit

Ihastu mykistäviin luonnonmaisemiin ratsain

Tallin ovelta alkavat suoraan maan mahtavimmat maastot ja läheltä löytyvät myös Hämeenkankaat, joita et hevin unohda. Polkuja riittää loputtomiin ja metsäteitä vauhdikkaaseen laukkaamiseen. Pyrimme tarjoamaan ratsastuselämyksiä niin ensikertalaisille kuin kokeneille konkareillekin.

Entäs lomat? Kuvittele lomaa, jolla voit ratsastaa mielin määrin sekä yhdistää kaikki itsellesi tärkeät asiat esim. loman perheen tai ystävien kanssa, illalliset viineineen, rentouttavat saunaelämykset, hieronnat, kauneushoidot, retkeilyn..jne.
Valmiita ratsastuslomapaketteja / leirejä niin lapsille kuin aikuisillekin löydät täältä!

LUOMAJÄRVEN HEVOSKIEVARIN kanta-asiakasalennukset:
Ratsastuslomapaketeista:
2.käyntikerta: -5%, 3.käyntikerta:-8%, 4.käyntikerta:-10% / per kalenterivuosi
***
Ratsastusretkistä:

Halukkaille on tarjolla sarjalippu, johon jokaisesta normaalihintaisesta ratsastusretkikerrasta saa yhden leiman. Joka 5:s kerta -25€.
***
Ratsastustunneista (vakituntilaiset, syys- tai kevätkausi):

– Jatkokausi ratsastajaetu: -40€ seuraavan kauden maksusta
– Perhealennus -10%
– Opiskelija-alennus -10% 

Kaikki edellämainitut alennukset ovat henkilökohtaisia, ja koskevat vain normaalihintaisia kokonaisuuksia.

Tärkeää!

Tapahtumakalenterista löydät kaikki avoimet päiväryhmäretket ja ratsastuslomapaketit hintoineen tasokuvauksineen. Voit ilmoittautua mukaan vaikka ihan yksinkin. Jos mieleistäsi retkeä tai ryhmää ei löydy Tapahtumakalenterista, tai ajankohdat eivät ole sinulle sopivia, otathan rohkeasti yhteyttä niin perustetaan mahdollisuuksien mukaan uusi ryhmä, ja kerätään sinne muita innokkaita osallistujia mukaan!.

Pidätämme oikeuden perua ohjelman mikäli osallistujamäärä jää vähäisemmäksi kuin 4 ratsastajaa. Maksimiryhmäkoko ohjelmiin on 8 ratsastajaa.
Täysin yksityisryhmänä toteutettavan retken minimiveloitus on 6 henkeä.

Painoraja
Painoraja ratsaille on 100kg. On hyvä ilmoittaa meille etukäteen ratsuvalintoja varten, jos osallistumassa on kookkaampi henkilö.

Ratsastustunnit aikuisille ja lapsille

Hevoskievarin viikkotunnit pidetään syys -ja kevätkaudella. Tunneilla perusratsastuksen opettelun ympärillä kokeillaan ratsastusharrastuksen monia eri ulottuvuuksia sekä syvennytään myös perinteisiin hevosmiestaitoihin. Hyödynnämme tunneilla Hevoskievarin karvakorvien monikäyttöisyyttä. Tunnit sopivat jo jonkin verran ratsastaneille. Tunnit pidetään maanantaisin. Tunnit on tarkoitettu aikuisille sekä yli 7-vuotiaille lapsille.
Hinnasto: kausikortti kevät tai syyskausi 360€ (sis.18 ohjattua tuntia)

Yksityistunnit kentällä
Hinnasto 50€/50min per hlö (1 osallistuja), 45€/50min per hlö (2-3 osallistujaa), 40€/50min per hlö (4-5 osallistujaa), 35€/50min per hlö 6-8 osallistujaa).
Hinta sisältää ohjauksen, ratsuvuokran, vakuutuksen ja mahdollisuuden lainata ce-merkittyä kypärää.

Maastoratsastustunti
Hinnasto 55€/tunti per hlö (1 osallistuja),50€/tunti per hlö (2-3 osallistujaa), 45€/tunti per hlö (4-5 osallistujaa), 35€/tunti per hlö 6-8 osallistujaa).
Hinta sisältää ohjauksen, ratsuvuokran, vakuutuksen ja mahdollisuuden lainata ce-merkittyä kypärää.

Poniohjelma

Mukava ohjelma kaikenkokoisille ja ikäisille ponifaneille.

Hinta 20€ / lapsi.
Hinta sisältää ratsastusta + harjailua ja hoitoa.
Ohjelman kesto 20min.
Valittavissa myös 30-minuuttinen ohjelma 30€/lapsi tai 40min 38€/lapsi.
Ennakkotilauksesta.

Ratsastusretkivalikoima

Ratsastusretket taivalletaan ohjaajan opastuksella taitojen mukaan. Kokeneet pääsevät nauttimaan vauhdin hurmasta ja aloittelijoiden retkillä tutustutaan ratsastukseen turvallisesti rauhallisesta käyntiä taivaltaen. Erimittaisia retkiä järjestetään ennakkovarauksesta viikon jokaisena päivänä. Jotta retkestä tulisi mahdollisimman onnistunut, pyrimme kokoamaan ryhmiin mahdollisimman samantasoisia ratsastajia.

Valmiita retkiryhmiä joihin voit ilmoittautua mukaan,  löydät TAPAHTUMAKALENTERISTA.
Kaikkien retkiemme varausmaksu on 50% retkihinnasta, varausmaksua ei palauteta peruutuksen sattuessa.

Aloittelijoille -ja ensikertalaisille soveltuva Metsäretki laavulle

Ratsastusretki rauhalliseen tahtiin metsäteitä ja polkuja samoillen. Retkeen sisältyy aloittelijoiden hevosmieskurssi alkuun sekä kahvihetki eväiden kera laavulla.

Retken kesto on n.3h.
Hinta: 80€ / hlö

Huomioitavaa: Retki ja reitti on suunnattu erityisesti aloittelijoille/ensikertalaisille soveltuvaan rauhalliseen ratsastukseen, alkuun opetellaan lyhyt hevosmieskurssi perusasioista joilla pärjää retken ajan. Ratsastettavan matkan pituus luonnossa (ratsastuskenttäharjoittelun lisäksi) on on n.2km.
Hinta sisältää: retkieväät, opetuksen, ratsuvuokran, vakuutuksen tapaturman varalta ja mahdollisuuden lainata ce-merkittyä ratsastuskypärää.

Evästauolliset laavuretket

Metsäteitä ja -polkuja myötäilevät ratsastusretket upeissa maalaismaisemissa. Matkaa taitetaan rauhalliseen tahtiin, välillä nautiskellaan vauhdikkaista laukkapätkistä kokeneempien ratsastajien ryhmissä. Retken aikana pysähdymme laavulla paistelemaan makkaraa, paahtamaan halsterileipiä sekä nauttimaan aidot pikipannukahvit pullasiivujen kera.

WAARIN LAAVURETKI:
Retken kesto on n.2,5h.
Hinnasto: 70€ / hlö

RETKI KAIKUMETSÄN LAAVULLE
Retken kesto on n.3h.
Hinnasto: 80€ / hlö

PÖLLÖMETSÄN VAELLUS
Retken kesto on n.4h.
Hinnasto: 100€ / hlö

Hinnat sisältävät: retkieväät, opetuksen, ratsuvuokran, vakuutuksen tapaturman varalta ja mahdollisuuden lainata ce-merkittyä ratsastuskypärää.

Ratsastusretket (ilman taukoa)

Ratsastusta upeissa ja monipuolisissa maastoissa. Retket tehdään ryhmän taitojen ja toiveiden mukaan. Tasoryhmät aloittelijoista kokeneisiin ratsastajiin, aloittelijaryhmille hevosmieskurssi. Näillä retkillä emme pidä evästaukoa.

SATUMAAN RETKI
Vaihtoehto 1: Kesto n.1h, hinta 35€/hlö
Vaihtoehto 2: Kesto n.1,5h, hinta 50€/hlö

RUSKEAN RUUNAN TAIVAL
Vaihtoehto 1: Kesto n.2h, hinta 65€/hlö
Vaihtoehto 2: Kesto n.2,5h, hinta 75€/hlö

Hinnat sisältävät: opetuksen, ratsuvuokran, vakuutuksen tapaturman varalta ja mahdollisuuden lainata ce-merkittyä ratsastuskypärää.

Yöratsastus

Kesäillan hämärtyessä suuntaamme kaviot kohti uinuvaa luontoa. Retken aikana pysähdymme metsän siimeksessä sijaitsevalle laavulle nauttimaan eväitä. Hallittavat askellajit ovat käynti, ravi ja laukka.

Retken kesto: n.3 tuntia
Ajankohta: kesäkausi (valoisat kesäyöt)
Hinta: 90€ / hlö
Hinta sisältää: retkieväät, opetuksen, ratsuvuokran, vakuutuksen tapaturman varalta ja mahdollisuuden lainata ce-merkittyä ratsastuskypärää.

Ratsastusvaellus Hämeenkankaille

Aurinko paistaa, hiekka narskuu kavioissa ja ilmassa leijailee hevosen tuoksu. Vietetään muutama tunti ratsain upeissa Hämeenkankaiden maisemissa. Matkaa kuljetaan rauhalliseen tahtiin, välillä kunnon laukkapätkistä nautiskellen. Taukoa vietetään Koivistonvadin laavulla, jossa nautitaan herkullinen ateria luonnon helmassa. Jälkiruoaksi hörpätään aidot pikipannukahvit kastettavan kera.

Kesto: Ruoka ja kahvitauolla kesto n.7h
Ajankohta: kesäkausi (kelien mukaan, toukokuu – lokakuu)
Taso: hyväkuntoiset aikuiset ratsastajat jotka hallitsevat hevosen täysin kaikissa askellajeissa
Hinta: 145€ / hlö
Hinta sisältää: retkilounaan, opetuksen, ratsuvuokran, vakuutuksen tapaturman varalta ja mahdollisuuden lainata ce-merkittyä ratsastuskypärää.

Ruskaretki

Matka taittuu syksyisen väriloiston keskellä kohti Hämeenkankaiden upeita maastoja. Retken aikana pidetään tauko laavulla, jossa nautimme eväitä pikipannukahvin kera.

Retken kesto: n.6 tuntia
Ajankohta: syyskausi (kelien mukaan, syyskuu – lokakuu)
Taso: kokeneet aikuiset ratsastajat.
Hinta: 130€ / hlö
Hinta sisältää: retkieväät, opetuksen, ratsuvuokran, vakuutuksen tapaturman varalta ja mahdollisuuden lainata ce-merkittyä ratsastuskypärää.

Harjuretki

Harjuretkellä ratsastamme hienoissa harju -ja maalaismaisemissa. Retken aikana pidetään tauko laavulla, jossa nautimme eväitä pikipannukahvin kera.

Retken kesto: n.5 tuntia
Ajankohta: lumeton kausi (kelien mukaan)
Taso: kokeneet aikuiset ratsastajat.
Hinta: 120€ / hlö
Hinta sisältää: retkieväät, opetuksen, ratsuvuokran, vakuutuksen tapaturman varalta ja mahdollisuuden lainata ce-merkittyä ratsastuskypärää.

 

RETKIÄ TEHDÄÄN YMPÄRI VUODEN!
Luomajärven Hevoskievari pidättää oikeuden hintojen muutoksiin.

Luomajärven Hevoskievari on Suomen Ratsastajainliiton hyväksymä jäsentalli sekä Suomen Vaellustallien liiton Priimatalli

Vaikka meille on itsestään selvää se, että talli pidetään siistinä, varusteet hyvässä kunnossa, hevosista pidetään hyvää huolta -ja mikä tärkeää, palvelemme asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla, ovat nämä ”tittelit” myös teille, arvoisat asiakkaamme, osoitus siitä, että nämä suuret sanat pitävät paikkaansa ja että toimintamme on mahdollisimman laadukasta ja valvottua.

Suomen Vaellustallien liitto ry

Lisätietoa liiton toiminnasta ja jäsentalleista löydät osoitteesta
www.vaellustallit.fi

Kalenteri

ma
ti
ke
to
pe
la
su
ma
ti
ke
to
pe
la
su
25
26
27
28
2
3
4
5
7
9
10
11
12
14
16
17
18
19
23
24
25
28
30
31
1
2
3
4
5
29 huhti
29/04/2022 - 01/05/2022    
16:00 - 14:00
”Lähdemme ratsastusretkelle Hämeenkankaiden ainutlaatuisiin maisemiin. Välillä kuljetaan verkkaisesti maisemia ihaillen, välillä laukataan vauhdin hurmasta nauttien” Osaamistaso: Etenemme retkillä kaikissa askellajeissa, joten osallistujilla tulisi olla hyvän tasapainon [...]
29 huhti
29/04/2022    
18:30 - 19:30
Rauhallinen iltaratsastus metsäpolkuja ja metsäautoteitä pitkin samoillen. Kokoontuminen hevostallilla on klo 17.45, jolloin ratsut hoidetaan ja varustellaan yhdessä ohjaajan avustuksella. Varsinainen retkiohjelma alkaa tämän jälkeen. Retken [...]
30 huhti
30/04/2022    
09:30 - 16:30
Aurinko paistaa, hiekka narskuu kavioissa ja ilmassa leijailee hevosen tuoksu. Vietetään muutama tunti ratsain upeissa Hämeenkankaiden maisemissa. Matkaa kuljetaan rauhalliseen tahtiin, välillä kunnon laukkapätkistä nautiskellen. [...]
01 touko
01/05/2022    
09:45 - 11:15
Osaamistaso: Etenemme retkillä kaikissa askellajeissa, joten osallistujilla tulisi olla hyvän tasapainon ja perusratsastustaidon lisäksi entuudestaan laukkakokemusta myös maastossa. Painoraja ratsaille on 100kg. Tunnelmallinen ratsastusretki hienoissa maalaismaisemissa. [...]
01 touko
01/05/2022    
13:00 - 15:30
Leppoisa ratsastusretki rauhalliseen tahtiin metsäteitä ja polkuja samoillen. Retkeen sisältyy aloittelijoiden hevosmieskurssi alkuun sekä kahvihetki eväiden* kera laavulla. *Eväänä makkaranpaistoa, halsterileipiä sekä aidot pikipannukahvit kastettavan [...]
06 touko
06/05/2022 - 08/05/2022    
16:00 - 14:00
–Huoleton kun hevoseton poika– Ajankohta: pe – su 6.-8.5.2022 Osaamistaso: Ratsastusohjelma sopii ratsastajille, jotka hallitsevat hevosen ja tasapainonsa vähimmillään jo ravissa, osaavat keventää ravissa, ja ovat [...]
08 touko
08/05/2022    
13:00 - 15:30
Leppoisa ratsastusretki rauhalliseen tahtiin metsäteitä ja polkuja samoillen. Retkeen sisältyy aloittelijoiden hevosmieskurssi alkuun sekä kahvihetki eväiden* kera laavulla. *Eväänä makkaranpaistoa, halsterileipiä sekä aidot pikipannukahvit kastettavan [...]
13 touko
13/05/2022 - 15/05/2022    
16:00 - 14:00
”Tunnelmallinen Wanha Mallassauna on lämpimänä, ja suureen kylpypaljuunkin pääsee..” Ajankohta: pe – su 13.-15.5.2022 Osaamistaso: Etenemme retkillä kaikissa askellajeissa, joten osallistujilla tulisi olla hyvän tasapainon [...]
13 touko
13/05/2022 - 15/05/2022    
16:00 - 14:00
”Tunnelmallinen Wanha Mallassauna on lämpimänä, ja suureen kylpypaljuunkin pääsee..” Ajankohta: pe-su 13.-15.5.2022 Osaamistaso: Etenemme retkillä kaikissa askellajeissa, joten osallistujilla tulisi olla hyvän tasapainon ja perusratsastustaidon lisäksi [...]
15 touko
15/05/2022    
13:00 - 15:30
Leppoisa ratsastusretki rauhalliseen tahtiin metsäteitä ja polkuja samoillen. Retkeen sisältyy aloittelijoiden hevosmieskurssi alkuun sekä kahvihetki eväiden* kera laavulla. *Eväänä makkaranpaistoa, halsterileipiä sekä aidot pikipannukahvit kastettavan [...]
20 touko
20/05/2022 - 22/05/2022    
16:00 - 14:00
”Tunnelmallinen Wanha Mallassauna on lämpimänä, ja suureen kylpypaljuunkin pääsee..” Ajankohta: pe-su 20.-22.5.2022 Osaamistaso: Etenemme retkillä kaikissa askellajeissa, joten osallistujilla tulisi olla hyvän tasapainon ja perusratsastustaidon lisäksi [...]
20 touko
20/05/2022    
18:30 - 19:30
Rauhallinen ratsastusretki metsäpolkuja pitkin samoillen. Kokoontuminen hevostallilla on klo 17.45, jolloin ratsut hoidetaan ja varustellaan yhdessä ohjaajan avustuksella. Varsinainen retkiohjelma alkaa tämän jälkeen. Retken kesto on n.1h. [...]
21 touko
21/05/2022 - 22/05/2022    
11:00 - 12:00
”Tunnelmallinen Wanha Mallassauna on lämpimänä, ja suureen kylpypaljuunkin pääsee..” Ajankohta: la - su 21-22.5.2022  Osaamistaso: Etenemme retkillä kaikissa askellajeissa, joten osallistujilla tulisi olla hyvän tasapainon ja [...]
22 touko
22/05/2022    
13:00 - 15:30
Leppoisa ratsastusretki rauhalliseen tahtiin metsäteitä ja polkuja samoillen. Retkeen sisältyy aloittelijoiden hevosmieskurssi alkuun sekä kahvihetki eväiden* kera laavulla. *Eväänä makkaranpaistoa, halsterileipiä sekä aidot pikipannukahvit kastettavan [...]
26 touko
26/05/2022    
13:00 - 16:00
Osaamistaso: Ratsastusohjelma sopii ratsastajille, jotka hallitsevat hevosen ja tasapainonsa vähimmillään jo ravissa, osaavat keventää ravissa, ja ovat varmuudeltaan valmiita kokeilemaan jo hieman laukkaamista. Painoraja ratsastukseen on [...]
27 touko
27/05/2022 - 29/05/2022    
16:00 - 14:00
”Tunnelmallinen Wanha Mallassauna on lämpimänä, ja suureen kylpypaljuunkin pääsee..” Ajankohta: pe-su 27.-29.5.2022 Osaamistaso: Etenemme retkillä kaikissa askellajeissa, joten osallistujilla tulisi olla hyvän tasapainon ja perusratsastustaidon lisäksi [...]
29 touko
29/05/2022    
13:00 - 15:30
Leppoisa ratsastusretki rauhalliseen tahtiin metsäteitä ja polkuja samoillen. Retkeen sisältyy aloittelijoiden hevosmieskurssi alkuun sekä kahvihetki eväiden* kera laavulla. *Eväänä makkaranpaistoa, halsterileipiä sekä aidot pikipannukahvit kastettavan [...]
03 kesä
03/06/2022 - 05/06/2022    
16:00 - 14:00
”Tunnelmallinen Wanha Mallassauna on lämpimänä, ja suureen kylpypaljuunkin pääsee..” Ajankohta: pe-su 3.-5.6.2022 Osaamistaso: Etenemme retkillä kaikissa askellajeissa, joten osallistujilla tulisi olla hyvän tasapainon ja perusratsastustaidon lisäksi [...]
04 kesä
04/06/2022    
10:00 - 14:00
*Ryhmätaso: Etenemme retkillä kaikissa askellajeissa, joten osallistujilla tulisi olla hyvän tasapainon ja perusratsastustaidon lisäksi entuudestaan laukkakokemusta myös maastossa. Painoraja on 100kg. Metsäteitä ja -polkuja myötäilevä [...]
05 kesä
05/06/2022    
09:30 - 11:30
*Osaamistaso: Etenemme retkillä kaikissa askellajeissa, joten osallistujilla tulisi olla hyvän tasapainon ja perusratsastustaidon lisäksi entuudestaan laukkakokemusta myös maastossa. Painoraja on 100kg. Tunnelmallinen ratsastusretki hienoissa maalaismaisemissa. Kokoontuminen [...]
05 kesä
05/06/2022    
13:00 - 15:30
Leppoisa ratsastusretki rauhalliseen tahtiin metsäteitä ja polkuja samoillen. Retkeen sisältyy aloittelijoiden hevosmieskurssi alkuun sekä kahvihetki eväiden* kera laavulla. *Eväänä makkaranpaistoa, halsterileipiä sekä aidot pikipannukahvit kastettavan [...]
Events on 29/04/2022
Events on 06/05/2022
Events on 07/05/2022
Events on 20/05/2022
Events on 26/05/2022
26 touko
Events on 27/05/2022
Events on 28/05/2022
Events on 03/06/2022
Events on 04/06/2022

Seuraavat tapahtumat

Päiväys ja aika Tapahtuma
25/11/2022 - 27/11/2022
16:00 - 14:00
Ratsastus & Mallassauna Spa -lomapaketti (keskitason*ratsastajat)
Luomajärven Hevoskievari, Ikaalinen
02/12/2022 - 04/12/2022
16:00 - 14:00
Ratsastus & Hurmaavat Hoidot -viikonloppu (kokeneet*ratsastajat)
Luomajärven Hevoskievari, Ikaalinen
09/12/2022 - 11/12/2022
16:00 - 14:00
Ratsastus & Mallassauna Spa -lomapaketti (keskitason*ratsastajat)
Luomajärven Hevoskievari, Ikaalinen
16/12/2022 - 18/12/2022
16:00 - 14:00
Ratsastus & Mallassauna Spa -lomapaketti (kokeneet*ratsastajat)
Luomajärven Hevoskievari, Ikaalinen
26/12/2022 - 28/12/2022
16:00 - 14:00
Ratsastus & Mallassauna Spa -lomapaketti (keskitason*ratsastajat)
Luomajärven Hevoskievari, Ikaalinen
1 2 3 4 5 6

Tiedustelu hevosiin ja retkiin liittyen

    Vieraskirjan otteita:

    ”Kiitos miljoonasti, yllätysviikonloppu tyttöjen kesken johti tänne piilotettuun paratiisiin. Upeat tarjoilut ja ihana mallassauna yrttikylpyineen – oli täydellistä!”

    Galleria