Swedish

Luomajärvi Hästgiveri specialiserar sig på familjesemestrar och hästturism

Ägarna till gästgiveriet vill erbjuda sina gäster något gammalt, något nytt, något lånat – och något elegant. Luomajärvi Hästgiveri är en lyxig upplevelse för alla som uppskattar lantromantik, god mat och avkoppling i en rustik miljö samt möjligheten att välja mellan olika aktiviteter, såsom ridning, turer med hästkärra och vandring på vackra naturstigar.

Kärleken till god, okonstlad mat samt färska ingredienser möts i gästgiveriets berömda kök. Förutom maten bidrar våra bastur, unika sovkammare och roliga aktiviteter till att din vistelse på Luomajärvi Hästgiveri blir oförglömlig!

Om oss

Luomajärvi Hästgiveri är ett litet familjeföretag som ligger i närheten av Tammerfors, 66 km norr om Tammerfors-Birkala flygplats. Avståndet till Helsingfors-Vanda flygplats är 240 km. Längs vägen till gästgiveriet finns traditionella finländska landskap, åkrar och skogar. Mahnala, som hör till de nationellt värdefulla landskapsområdena i centrala Tavastland, ligger också i närheten när man kör till gästgiveriet.

Nära Luomajärvi Hästgiveri finns en offentlig väg, vilket är behändigt, men själva gästgiveriet finns mitt i naturen, omgivet av skogar och åkrar. Byggnadsstilen liknar stilen i de flesta finländska hus på landsbygden på det tidiga 1800-talet. Våra kunder kan alltså njuta av den autentiska, rustika miljön under sin avkopplande semester på landet.

Vi på Luomajärvi Hästgiveri vill betona sådana värden i vår service som vi själva uppskattar men samtidigt ta hänsyn till gästernas individuella behov. Vi vill ge våra gäster möjlighet till avkoppling i den vackra miljön men samtidigt även erbjuda lite spänning och nöje i form av olika aktiviteter. Vi värdesätter enkel men läcker mat tillsammans med goda viner. Många av våra gäster återkommer till gästgiveriet år efter år, och inte minst för vårt kök!

Vi får inte glömma våra luddiga vänner som hjälper våra gäster slappna av och bidrar till den unika miljön på gården. För närvarande har vi femton hästar i våra stallar: tolv finska hästar, två svenska ardenner och en shetlandsponny. När våra gäster stiftar bekantskap med dessa fina hästar, är det mycket möjligt att de även träffar en eller två av våra sex katter. På sommaren kan gästerna mata våra får och kaniner och någon gång även vakna till vår naturliga (galande) väckarklocka.

På Luomajärvi Hästgiveri kan du låta tiden passera och fokusera på de enkla sakerna i livet. Avkoppling, bastu och bad, unika rum och roliga aktiviteter garanterar dig en oförglömlig vistelse. Kom för en snabb ridtur eller stanna over hela veckoslutet för att skämma bort dig – det finns många skäl varför det lönar sig att besöka oss!

Vi önskar dig hjärtligt välkommen till Luomajärvi Hästgiveri!

Rum

Det finns sammanlagt sex separata rum på Luomajärvi Hästgiveri. Rummen är av olika storlekar men av samma standard. De olika husen på gården har renoverats så att varje hus antingen har ett rum eller två separata rum. Varje rum har sin egen individuella stil som hyllar den rustika stämningen i byggnaderna och de finska kulturtraditionerna. Rummen värms upp med elektricitet och kan användas året runt. Alla rum har en liten minibar och en vattenkokare, samt kakaopulver, te och snabbkaffe. Rummen saknar Wi-Fi, badrum och duschar, men dessa bekvämligheter finns i omedelbar närhet av rummen i huvudbyggnaden.


Luomajärvi Hästgiveri @ Booking.com

Rumalternativ

 • Enkelrom 40€ / nacht (September-April), 50€ / nacht (Maj-Augusti)
 • 2-bättsrum 50€ / nacht (September-April), 60€ / nacht (Maj-Augusti)
 • 3-bättsrum 75€ / nacht (September-April), 85€ / nacht (Maj-Augusti)
 • 4-bättsrum 90€ / nacht (September-April), 100€ / nacht (Maj-Augusti)
 • 6-bättsrum125€ /nacht (September-April), 135€ / nacht (Maj-Augusti)

Tilläggskostnader och rabatter

 • Sängkläder och badlakan 10€/pers.
 • Frukost +10 €/pers.(buffet)-Fråga efter tillgänglighet
 • Resesägn eller barnsägn +10 €/dag
 • Barn under 4 år övernattar gratis om de inte behöver egen sägn
 • Bastu (gästgiveriets bastu): 7€/h (1 pers.), 10€/h (2 pers.), 13€/h (3-4 pers.), 15€/h (5-6 pers.), 17€/h (7-8 pers.)
 • Sällskapsdjur 15 €/djur per besök

Vi kan också dekorera rummet för bröllopsnatt, födelsedag eller årsdag. Fråga mer om våra speciella paket!

Mat

Luomajärvi Hästgiveri är känt för sin okonstlad och smaklig mat. Vi föredrar färska, lokalproducerade ingredienser och enkla finska smaker. Våra delikatesser tillverkas av köksmästaren Mika Haagmann som också är ägare till gästgiveriet. Han kombinerar gärna äkta finska smaker med rustika influenser från det franska och italienska köket. Mika ansvarar också för temakvällar och ser till att ingen på Luomajärvi Hästgiveri lämnar bordet hungrig!

Restaurangen på Luomajärvi Hästgiveri är vanligen öppen endast på beställning och har utskänkningsrättigheter.

Bastur

Vi finländare är kända för att vi älskar att bada bastu. På Luomajärvi Hästgiveri finns två olika bastur för våra gäster.

Gästgiveriets bastu är ett exempel på en modern finsk bastu som värms upp med el. I den behagliga och fuktiga värmen som Harvia-bastuugnen ger är det lätt att slappna av helt och hållet, både fysiskt och psykiskt.

Den gamla kölnan på gästgiveriet är nästan legendarisk. Kölnan har byggts i en bastu där man har torkat maltkorn. Bastun är vedeldad, och det tar cirka sex timmar att värma upp den. Det sägs att det är svårt och komplicerat att använda den traditionella bastuugnen, men att ingen kan konsten som ägaren till gästgiveriet. När ugnen är varm kan kunderna vara säkra på att den härliga värmen och ljudet av sprakande ved smälter bort vilka bekymmer som helst. Om det blir för hett i bastun, kan du ta ett glas champagne i varmbadpoolen strax utanför bastun och – beroende på årstiden – njuta av antingen den friska luften, snön och blinkande stjärnor omkring dig eller den ljusa sommarnattens milda bris.

Aktiviteter

Luomajärvi Hästgiveri erbjuder många olika slags aktiviteter för alla som vill ha en avslappnande men aktiv semester. Välja mellan spabehandlingar, fitnessaktiviteter, terrängridning, tolkning (skidkörning), kälkåkning, olika gruppaktiviteter… Om du inte kan bestämma dig eller inte riktigt vet vad du letar efter, kan du gärna kontakta oss – vi kan planera tillsammans den perfekta utflykten för er.

Övriga sevärdheter

I närheten av Luomajärvi Hästgiveri finns även andra platser som är värda att besökas. Nedan finns några rekommenderade alternativ.

Jämi

Detta är ett ställe som absolut är värt ett besök! Cirka 10 km från gästgiveriet finns det vackra Jämiområdet samt aktivitetscentret Jämi. Den höga åsen och skogarna i Jämiområdet erbjuder en perfekt miljö för utomhusaktiviteter. Aktivitetscentret Jämi erbjuder såväl fiskeri, kanoting, guidade vandringsturer som utflykter med terränghjuling. Småföretagen på centret garanterar dig en aktiv semester efter din smak. Du kan även njuta av en varm kopp kakao eller ett stop öl på caféet Jämi, eller åka skidor i Jämi skidtunnel där det finns snö året runt.

Läs mer om olika aktiviteter på adressen www.jami.fi

Ti-Ti Nalles hem

Ti-Ti Nalles familj är en björnfamilj som är mycket omtyckt bland finländska barn. Den förtjusande familjen består av söta teddybjörnar som har underhållit finländska barn och deras föräldrar i många år. De är särkskilt kända för sin musik och sina lärorika historier. Björnfamiljens hus ligger cirka 12 km från Luomajärvi Hästgiveri, i närheten av Spahotell Ikalis. Det är ett måste för de minsta i familjen.

Mer information om Ti-Ti Nalles hus finns på adressen www.titinalle.fi

Det tropiska spahotellet Rantasipi Ikalis

Spahotell Rantasipi Ikalis är ett finskt spa med långa traditioner. Besök spaet om du till exempel vill slappna av i en bubbelpool eller simma i den garanterat varma inomhuspoolen i en tropisk atmosfär.

Mer information finns på spahotellets webbplats på adressen http://www.rantasipi.fi/hotellit/ikaalinen/sv_FI/huvudsida/

Vieraskirjan otteita:

”Ihana & erilainen paikka! Mallassauna oli mieletön kokemus ja palju kruunasi illan. Ruoka oli todella maistuvaa <3 Kiitos, tästä hemmottelusta!”

Galleria